fbpx
CityMine(d)-LaPile (Foto: Emily Ane Smith)">

City Mine(d)

Leeftijd: 22 jaar

Woonplaats: Brussel en Londen

Beroep/opleiding: van theaterregisseur, over (kunst)historicus, maatschappelijk werker, architect/urbanist, tot econometrist

Wat is uw favoriete plek in de stad? Vergeten, neutrale plekken in de stad die van iedereen en van niemand zijn

Wat zou u nog meer kunnen / willen delen met anderen? City Mine(d) ontwikkelde zich op het kruispunt van architectuur, stedelijke ontwikkeling en stadsactivisme. Sinds haar ontstaan probeert het verandering naar een meer duurzame en eerlijke stad te combineren met interessante vormgeving, en dit op een inclusieve en open manier.

City Mine(d) is een internationale organisatie gevestigd in Brussel en London met als doel om van stedelijke ontwikkeling een zaak van iedereen te maken. Sinds 1997 realiseerde het al meer dan honderd projecten in vijftien steden in heel Europa, op eigen initiatief of onder haar begeleiding.

De stedelijke ontwikkelingsagenda wordt momenteel bepaald door milieu, democratie, economie en technologie. City Mine(d) is ervan overtuigd dat duurzame ontwikkeling in deze domeinen niet enkel aan bevoegde instanties of experten overgelaten kan worden. Dit vraagt bijdrages van burgers, bedrijven, overheden en onderzoekers. Maar hoe kunnen deze verschillende groepen succesvol samenwerken? Telkens opnieuw blijkt wederzijds onbegrip één van de grootste obstakels. Het vinden van een gemeenschappelijke taal vormt dan ook de kernactiviteit van City Mine(d).

Op vergeten, neutrale plekken in de stad brengt City Mine(d) heterogene coalities van burgers, overheden, onderzoekers en bedrijfswereld bij elkaar om samen prototypes te bouwen als antwoord op maatschappelijke uitdagingen. De kleine en grote concrete en conceptuele bijdrages die de organisatie heeft kunnen leveren aan de transitie naar een duurzame stad, konden op zowel lokale als internationale erkenning rekenen: Nominatie voor de Sikkensprijs in 2003, Thuis in de Stad-prijs van de Vlaamse Overheid 2002, 2011 en 2014, Best Practice publicatie door de Europese Commissie 2012.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief