Dominoes Marseille door Station House Opera (Foto: Adrien Bargin)
 • Over Dominoes

  Over Dominoes

  Op zaterdag 21 september start het Festival van de architectuur met een knaller! Het gratis evenement Dominoes sloopt de grenzen tussen de wijken Ledeberg en Moscou.

  Een traject van maar liefst zevenduizend levensgrote dominostenen loopt dwars door de Gentse straten, buurtcentra, pleinen, kerken en moskeeën, cafés, appartementen en huizen. Het resultaat is een unieke bewegende installatie die de stedelijke architectuur, straten, inwoners en publiek met elkaar verbindt. Een fenomenaal schouwspel en stadsfeest voor alle leeftijden.

  Benieuwd hoe dat er uit ziet? Bekijk hier een filmpje van Dominoes in Marseille.

  We hebben jou nodig!

  Dit spektakel kan enkel doorgaan met de hulp van honderden vrijwilligers. Om mee te bouwen, het parcours te bewaken en de blokken staande te houden tot het startschot. En om deel uit te maken van een uitzonderlijke en magische middag natuurlijk. Geloof ons, iets als dit zag je nog nooit. Zin om mee te bouwen? Je hebt geen specifieke ‘skills’ nodig! Alle info vind je onder ‘Bouw mee!’, of schrijf je meteen in.

  Dominoes is een creatie van Julian Maynard Smith, de artistiek directeur en medeoprichter van Station House Opera in Londen. Na onder andere Kopenhagen, Marseille, Ljubljana en Melbourne strijkt Dominoes deze keer neer in Gent. Het Vlaams Architectuurinstituut, Stad Gent – Stadsbouwmeester, Vooruit en JAAGBAAR produceren deze Gentse uitvoering. Het is de perfecte start van het Festival van de architectuur dat dit jaar Verbind de stad! als thema heeft en in het teken staat van het samenbrengen van mensen, gebouwen en wijken.
 • Programma

  Programma

  11u: Start opbouw van het parcours door de vrijwilligers en kunstenaar.

  14u: Opening van het parcours voor publiek. Kom kijken naar de opbouw of laat je door vrijwilligers langs het traject gidsen.

  17u: De eerste steen valt om 17u stipt aan de Broederij op de Standaertsite (Ledeberg).

  17u40: Veertig minuten later eindigt het parcours in het Wijkpark De Porre (Moscou).

   

 • Bouw mee!

  Bouw mee!

  Dominoes Onseta door Station House Opera (Foto: ACM)

  Dominoes Onseta door Station House Opera (Foto: ACM)

  Gebeten om mee te werken aan dit spektakel? Schrijf je hier in.

   

  We zoeken 250 vrijwilligers. Iedereen is welkom! Jongeren onder de zestien kunnen zich inschrijven samen met een begeleider. Ben je ouder dan zestien? Dan kan je zonder begeleiding deelnemen.

  Je hebt geen specifieke ‘skills’ of voorkennis nodig. Je helpt mee bij de opbouw van het parcours (plaatsen van de blokken, testen van het vallen, …), gidst bezoekers door het traject en/of bewaakt het parcours tot het vallen van de eerste steen. Iedereen die wil kan deelnemen. Wij zorgen voor professionele begeleiding gedurende de hele dag, een maaltijd en versnaperingen en alle nodige materiaal. Zo kan je onbezorgd deelnemen en genieten van dit unieke kunstproject. Je kan op eigen houtje deelnemen, met je gezin, je straat, je vereniging en/of je organisatie. Misschien zelfs als teambuilding?

  Inschrijven kan via deze link: http://bit.do/bouwmeedominoes

 • Praktisch

  Praktisch
    • Datum: zaterdag 21 september 2019
    • Je kan je vrijmaken van 10u30 tot 19 uur
    • Inschrijven kan als individu, in groep of als vereniging / organisatie
    • -16 jarigen kunnen zich inschrijven met een begeleider (+18)

   

  Na je inschrijving nemen wij contact met je op en bezorgen we je nog eens alle informatie. Nu al een vraag? Contacteer ons via dominoes@stad.gent

  Ontmoetingsmoment

  In september zijn jullie welkom op een workshop en ontmoetingsmoment geleid door de kunstenaars van Station House Opera. Deelname is wenselijk, maar niet verplicht.

  Er zijn twee avonden gepland, je kan aansluiten op een avond naar keuze:

  • 18 september 2019
  • 19 september 2019

   

  Concrete uren en locatie worden later meegedeeld.

 • FAQ

  FAQ
  • Parcours

   Van Ledeberg tot Moscou  (klik op de kaart voor de volledige weergave)

  • Wanneer

   11u: Start opbouw van het parcours door de vrijwilligers en kunstenaar.

   14u: Opening van het parcours voor publiek. Kom kijken naar de opbouw of laat je door vrijwilligers langs het traject gidsen.

   17u: De eerste steen valt om 17u stipt aan de Broederij op de Standaertsite (Ledeberg).

   17u40: Veertig minuten later eindigt het parcours in het Wijkpark De Porre (Moscou).

  • Vrijwilliger

   Je hebt geen specifieke ‘skills’ of voorkennis nodig. Je helpt mee bij de opbouw van het parcours (plaatsen van de blokken, testen van het vallen, …), gidst bezoekers door het traject en/of bewaakt het parcours tot het vallen van de eerste steen. Iedereen die wil kan deelnemen. Schrijf je hier in.

  • Blokken

   De blokken worden geplaatst door het bouwteam samen met de vrijwilligers, dit is geen fysieke inspanning. Iedereen draagt een steentje bij!

   Na afloop adopteert Kunsthal Gent de stenen. Zij gebruiken de stenen voor de bouw van een volgend project.

  • Vragen?

   Eén adres: dominoes@stad.gent

 • Partners

  Partners

  Een productie van Station House Opera

  Artistiek Directeur Julian Maynard Smith

  Productiemanager Dan Adams

  Producent Ania Obelwicz for Artsadmin 

  Een project van Artsadmin i.s.m. Vlaams Architectuurinstituut, Stadsbouwmeester Gent, Kunstencentrum Vooruit en Stad Gent

  In samenwerking met Jaagbaar

Schrijf je in op onze nieuwsbrief