Caritas, Melle - de vylder vinck tallieu (Foto: Filip Dujardin)

Studiedag | Adieu aan het beddenhuis

Gent → Gent

Innovatie in de ziekenhuisarchitectuur lijkt moeilijk te realiseren, zeker in de acute of beveiligde zorg. De vermaatschappelijking van de zorg is op volle gang, maar opmerkelijk genoeg blijven nieuwbouwprojecten eerder gekenmerkt door de aloude sfeer van het ziekenhuis. Het zorgt voor een bevreemdende situatie: bedden worden ‘afgebouwd’, maar de ziekenhuisgang ademt nog steeds de aloude sfeer.

Ontwerpuitdagingen in de residentiële zorg
In deze studiemiddag over zorg en architectuur krijgen opdrachtgevers van enkele uitzonderlijke projecten het woord. Er komen praktijkvoorbeelden uit het brede spectrum aan bod: van geestelijke gezondheidszorg, ouderenzorg en opvang van mensen met verstandelijke beperking tot palliatieve zorg. De cases vormen een aanleiding om na te denken over het nut en de voordelen die goede ziekenhuisarchitectuur oplevert voor kwalitatieve zorgverlening vandaag.

Voorafgaand aan de studienamiddag is er een geleid bezoek van de tentoonstelling UNLESS EVER PEOPLE / CARITAS FOR FREESPACE in Kunsthal Gent. In de Belgische vervolgtentoonstelling van de geprezen Biënnale-expositie komt een van de praktijkvoorbeelden van de studiedag aan bod: het Kanunnik Petrus Jozef Triestplein van architectenbureau de vylder vinck taillieu.

Een initiatief van Museum Dr. Guislain i.s.m. Bavo, architecten de vylder vinck tallieu en Vlaams Architectuurinstituut. 

 

 

Praktische info

Locatie

Jozef Guislainstraat 43
Lezingenzaal Museum Dr. Guislain
9000 Gent

Routebeschrijving Schrijf je hier in

Van

13:00u

Tot

17:30u

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief