Colloquium (foto: Dries Luyten)

Architectuur in transit

→ Oostende

Van de fluïde stad tot (binnenlandse) migratie, het veranderende klimaat en de erfenis van het koloniale verleden in Oostende. Tijdens dit internationale colloquium gaan we dieper in op architectuur in transit. 

Hoe blaas je nieuw leven in verouderde stadshavens? En hoe geven we genoeg ruimte aan ons veranderende klimaat? Samenwonen, hoe doe je dat? Kan intelligente stadsontwikkeling migratie omarmen? Ontwerpen voor de toekomst, betekent dat ook rekening houden met het verleden?  

Zowel brede reflecties op het thema ‘In transit’ als concrete casussen komen aan bod tijdens dit internationale colloquium. Experten en ervaringsdeskundigen inspireren, discussiëren en reflecteren tijdens lezingen, panelgesprekken, sitebezoeken en workshops. Daarbij laten we ons inspireren door internationale best practices om tot antwoorden te komen. 

Verwacht je aan onder meer Teddy Cruz, ROTOR, John May, Julie Marin, Ruth Soenen, Peggy Totté en Lara Schrijver. We starten de dag samen met een keynote-lezing, daarna stel jij je eigen programma samen.  

 

Let op: het colloquium zal grotendeels Engelstalig zijn.
Het colloquium is een initiatief van het Vlaams Architectuurinstituut, in samenwerking met WinVorm en de Dienst Erfgoed van de Provincie West-Vlaanderen.

 

Blijf op de hoogte

In augustus openen we de inschrijvingen voor het colloquium. Noteer nu alvast 15 oktober in je agenda. Of nog beter, schrijf je in om op de hoogte te blijven!
Praktische info

Locatie

De Grote Post
Hendrik Serruyslaan 18a
8400 Oostende

Routebeschrijving

Van

09:30u

Tot

17:00u

Toegangsprijs

€ 70
€ 20 voor studenten op vertoon van studentenkaart

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief