Kwaliteitskamer Stadsbouwmeester (Foto: Studio Specht)

De kamers van de Stadsbouwmeester | Kwaliteitskamer

Gent → Gent

Waar het om draait in de Kwaliteitskamer (2/5) van de Stadsbouwmeester? Bij de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning adviseert dit orgaan het college van burgemeester en schepenen over de ruimtelijke kwaliteit van architectuurprojecten. Dat gebeurt voor zowel gebouwen als publieke ruimte.

Open kwaliteitskamer – gebouwen van mensen
Op woensdag 25 september kunnen Gentenaars, ontwerpers of bouwheren zelf een dossier voorleggen aan experten van de Kwaliteitskamer Gent. Tussen 14u en 16u krijg je een speeddate en kennismaking met de werking van de Kwaliteitskamer. Geef het adres door van je project, dan reserveert Team SBM een tijdslot voor je en adviseert de kwaliteitskamer je plannen.

Over Kwaliteitskamers
Gent is niet de enige stad waarbij men met het orgaan ‘Kwaliteitskamer’ werkt voor de kwaliteitsbegeleiding en advisering van bouwprojecten. Zo bestaat in Antwerpen de Welstandscommissie en wordt in Oostende gericht het Stadsatelier gebruikt. Zowel Mechelen als Aalst hebben recent een Kwaliteitskamer opgericht en ook andere Vlaamse steden zoals Leuven of Roeselare willen een gelijkaardig format in het leven roepen.

In de ochtend organiseert Team SBM van 10u tot 12u een workshop met de leden van zowel de Gentse Kwaliteitskamer als experten van andere kwaliteitskamers in Vlaanderen om te debatteren. Op de agenda: de samenstelling, werking en aandachtspunten die een vergelijkende studie van verschillende Kwaliteitskamers formuleerde. De Stadsbouwmeester modereert.

Een beperkt publiek kan dit debat bijwonen in het F/a Punt (Snoepwinkel Vooruit). Tickets voor F/a Activiteiten gaan in verkoop midden juni. Hou deze pagina in de gaten voor inschrijvingen en verslag.  

  • Kwaliteitskamer Stadsbouwmeester (Foto: Studio Specht)

    Kwaliteitskamer Stadsbouwmeester (Foto: Studio Specht)

Praktische info

Locatie

F/a Punt (Snoepwinkel Vooruit)
Kunstencentrum Vooruit vzw
Sint-Pietersnieuwstraat 23

9000 Gent

Routebeschrijving

Van

10:00u

Tot

16:00u

Duur

Worskhop Ochtend (2 uur) en Open Kwaliteitskamer (2 uur)

Toegangsprijs

Gratis

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief