Festival van de architectuur

deSingel door Stéphane Beel

Klassiek en architectuur

Horen → Antwerpen

Klassiek en architectuur brengt je de hoogtepunten uit de klassieke muziek van de laatste vijftig jaar te midden van architecturaal bekroonde sites. De vierdelige reeks opent op zondag 17 september tijdens het slotfeest van het Festival van de architectuur (F/a) in deSingel van architect Stéphane Beel. Na de introductie door de architect zelf, buigt het ensemble deCompagnie van Mathias Coppens zich over hedendaagse klassieke werken van Vlaamse componisten, gekozen en ingeleid door componist Wim Henderickx.


Programma

  • 15:00u : inleiding door de architect Stéphane Beel
  • 16:00u: concert door ensemble ‘De Compagnie’
Wim Henderickx
Wim Henderickx (Foto: Philip Van Ootegem)

 

Met het project ‘Klassiek en architectuur’ creëert Orfeoproducties een kruisbestuiving tussen kunstenaars uit beide disciplines. De daaropvolgende zondagen verhuist het orkest naar andere architecturaal gelauwerde locaties:

  • 24 september 2017: Crematorium Hofheide (Holsbeek) – Goeyvaerts strijktrio met inleiding door de architecten Coussée en Goris en rondleiding om 15 uur. Concert door het Goeyvaerts strijktrio om 16 uur.
  • 1 oktober 2017: Kasteel Ommerstein – Rotem (Dilsen-Stokkem) – Quatuor Tana (architect Vittorio Simoni).
  • 7 oktober 2017: nieuwe Havenhuis (Antwerpen) – Kamerkoor Aquarius (Zaha Hadid Architects – Londen)

 

Orfeoproducties verzorgt de productie, programmatie en de artistieke begeleiding van professionele klassieke concerten, recitals en muziektheaterprojecten en van projecten in beeldende kunsten. Anders dan de meeste producenten gaat dit ensemble bij een nieuw project telkens op zoek naar een originele en unieke locatie. Bij de muziekkeuze ligt de nadruk op een minder bekend repertoire, een minder gekend instrument, een mondelinge toelichting door de artiesten en kruisbestuivingen met andere artistieke disciplines. Daarenboven bieden ze een podium aan afgestudeerd opkomend muzikaal talent, dat zo de kans krijgt om naast gerenommeerde nationale en internationale artiesten te musiceren.

Routebeschrijving

Locatie

deSingel Internationale Kunstcampus
Desguinlei 25
2018 Antwerpen

Routebeschrijving Tickets via deSingel

Van

15:00u : inleiding door de architect Stéphane Beel
16:00u: concert door ensemble 'De Compagnie'

Toegangsprijs

18 euro