Rabot 2.0

Rabot 2

→ Oostende

Theatrale lezing over stedenbouwkundige evoluties en hun sociale impact.

“Hoe gaat het nu met u?” Die vraag is het startpunt van Rabot 2 waarin Simon Allemeersch de mensen gaat opzoeken waarmee hij eerder samenwerkte voor Rabot 4-358. 

(foto: Simon Allemeersch)

Vanuit individuele getuigenissen zoomt hij uit naar een groter verhaal over private en publieke rijkdom. Welke rijkdom hebben we nodig om een goed leven te leiden, en welke rol kunnen architectuur, stadsontwikkeling en beleid hierin spelen?

Simon Allemeersch is theatermaker en doctoraal onderzoeker aan de UGent, en behoort tot het los-vaste collectief Lucinda Ra.

(foto: Simon Allemeersch)

Voorstelling op locatie

De Grote Post presenteert Rabot 2 in co-presentatie met kleinVerhaal in O.666 op Oosteroever in Oostende. Niet toevallig, want deze locatie ondergaat de laatste jaren ook een ingrijpende stedelijke transformatie.

De Grote Post verwelkomt artiesten en publiek op een gastvrije plek, waar verbinden, beleven en verbeelden centraal staan. Het gebouw van De Grote Post werd in de jaren ‘40 door Gaston Eysselinck ontworpen als een plek van transit, een modernistisch postgebouw met een functionele invulling, maar ook met artistieke accenten, waar het goed was om even stil te staan bij de schoonheid ervan. Het perfecte kader voor dit Festival van de architectuur.

(foto: Simon Allemeersch)

Credits

Scène & video Simon Allemeersch Muziek Rudy Trouvé Feedback en dramaturgie Barbara Claes, Stefanie Claes, Ace Coppieters en Sofie Van der Linden Illustratie Sofie Van der Linden Grafisch ontwerp Mario Debaene Productie Lucinda Ra Coproductie Voo?uit, deSingel en Ugent In samenwerking met Frascati, Het Bos en Cultuur district Antwerpen Met de steun van de Vlaamse overheid

Praktische info

Locatie

O.666
Hendrik Baelskaai 27
8400 Oostende
8400 Oostende

Routebeschrijving Koop je ticket

Van

20:00u

Tot

22:00u

Duur

2 uur

Toegangsprijs

€ 12

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief