Rabot 4-358

Rabot 4-358

→ Oostende

Theatrale lezing over stedenbouwkundige evoluties en hun sociale impact.

In 2010 vestigde kunstenaar-theatermaker Simon Allemeersch zijn atelier in de Gentse Rabotwijk, in sociale woontorens die beetje bij beetje leegliepen omdat ze werden afgebroken. Langzaam, in onderhandeling met de bewoners, stichtte hij er een geheugen van de blokken dat werd verwerkt tot een documentaire voorstelling. 

(foto: Stefanie De Clercq)

Hoe komt het dat deze gebouwen ooit een hele goede reputatie hadden? Wie heeft de absurde vorm bedacht? En waarom worden de torens eigenlijk afgebroken? Een verhaal van binnenuit over wonen, economie, armoede en persoonlijke ficties. Op het snijpunt van architectuur, stadsontwikkeling, geschiedenis en vormgeving.

Simon Allemeersch is theatermaker en doctoraal onderzoeker aan de UGent, en behoort tot het los-vaste collectief Lucinda Ra.

(foto: Stefanie De Clercq)

De Grote Post presenteert Rabot 4-358 in O.666 op Oosteroever in Oostende. Niet toevallig, want deze locatie ondergaat de laatste jaren ook een ingrijpende stedelijke transformatie.

Deze voorstelling is voor scholen van de 3de graad.
(foto: Simon Allemeersch)

De Grote Post verwelkomt artiesten en publiek op een gastvrije plek, waar verbinden, beleven en verbeelden centraal staan. Het gebouw van De Grote Post werd in de jaren ‘40 door Gaston Eysselinck ontworpen als een plek van transit, een modernistisch postgebouw met een functionele invulling, maar ook met artistieke accenten, waar het goed was om even stil te staan bij de schoonheid ervan. Het perfecte kader voor dit Festival van de architectuur.

Credits

Tekst en performance Simon Allemeersch Scenografie Simon Allemeersch en Maarten De Vrieze Muziek Rudy Trouvé Dramaturgie Bart Capelle Coproductie Kunstencentrum Vooruit en Het Bos Met de steun van Dienst Cultuurparticipatie Stad Gent, Vlaamse overheid Dank aan Samenlevingsopbouw, Woningent, KAAP en KVS

Praktische info

Locatie

O.666
Hendrik Baelskaai 27
8400 Oostende
8400 Oostende

Routebeschrijving Koop je ticket hier

Van

13:30u

Tot

15:30u

Duur

2 uur

Toegangsprijs

€ 4

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief