’t Is e babbellette

→ Oostende

In transit verwoord en verbeeld 

Vrijdagavond, terwijl de zon zachtjes in zee zaktploffen wij neer voor een portie boeiende gesprekken, interessante verhalen en fascinerende performances. Ieder uur brengt ons bij een nieuw thema met andere stemmenOok zaterdag is gezelligheid troef in KAAP. Andere thema’s, andere stemmen, dezelfde setting met heerlijke drankjes. 

Mensen komen in alle vormen en maten. Hoe creëren we daar, letterlijk en figuurlijk, ruimte voor?  Nu je het zegt, is architectuur eigenlijk genderneutraal? In een stad als Oostende botsen we letterlijk op ons koloniale verleden. Hoe gaan we daarmee om? Als het gaat over leefomgeving telt iedere stem. Maar hoe krijgen we iedereen mee? Biedt een goed ontworpen ruimte ook ruimte voor verbinding?

Ontwerpers, onderzoekers, performers en rasechte Oostendenaars delen hun ervaring met deze onderwerpen in gesprekken, performances en film. Onder meer Selm Wenselaers, Tunde Adefioye en Sander en Brecht Van Duppen (RUIMTEVELDWERK) treden in gesprek over: 

De zeespiegel stijgt, waar naartoe?   

De zeespiegel stijgt, en daar zit de mens voor iets tussen. We hebben onze stempel gedrukt op het klimaat, aan ons nu om hier in de toekomst positief mee om te gaan. We hebben de hoop nog niet opgegeven, maar deze avond gaan we uit van een drastische stijging en dus overstroming van het land. Waar naartoe?    

Voor hem. Voor haar. Voor hen. Voor ONS.   

Dat inclusie een aandachtspunt is, staat niet meer ter discussie. Maar hoe geven we onze leefomgeving vorm? In deze sessie focussen we specifiek op gender. Heeft design eigenlijk een gender?   

Teamwork makes the dream work   

Mensen komen in alle vormen en maten, dat maakt onze leefomgeving boeiend. Vandaag zien we die diversiteit nog niet terug in de ontworpen ruimte. Hoe brengen we hierin verandering? Participatie is tegenwoordig het toverwoord, maar minder eenvoudig dan het lijkt.

 

Benieuwd? Het gedetailleerde programma vind je binnenkort op deze pagina. 

 

Praktische info

Locatie

Zeedijk, Koning Boudewijnpromenade 10
8400 Oostende

Routebeschrijving

Van

19:00u

Tot

23:00u

Toegangsprijs

gratis

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief