Transithuis Oostende, Jonas Beckers en Matthias Verhulst (foto: Jeroen Musch)

Uitwaaien in Oostende

→ Oostende

Op wandel in Oostende  

Waar beter uitwaaien dan aan de kust? Tijdens het Festival van de architectuur nemen we je mee op wandel in Oostende. Verschillende wandelingen vanuit even verschillende standpunten, letterlijk en figuurlijk. We wisselen hedendaagse architectuur af met erfgoed, kijken met horen en begeleide wandelingen met uitgestippelde parcours. 

(t)huis aan zee  

De groeiende vergrijzing, nieuwe vormen van (samen)wonen, tijdelijke verblijven en culturele diversiteit zijn enkele van de uitdaging waar de stad mee te maken krijgt. Bewoners, bezoekers en nieuwkomers, hoe zorg je dat iedereen een plek krijgt? En hoe geven de inwoners zelf vorm aan hun leefomgeving?  

Tijdens deze wandeling laten we jou Oostende van haar meest huiselijke kant zien. Van woonzorgcentra tot co-housingprojecten, maak je klaar voor enkele pareltjes in de hedendaagse architectuur. 

Je kan deze route volledig op je eigen tempo volgen. Een online kaart wijst je de weg en voorziet je van extra uitleg bij de gebouwen. 

 

Golven van vorm en ruimte. De architecturale verovering van Oostende in de 19de eeuw. 

In deze wandeling tonen we je hoe de koninklijke familie letterlijk de ruimte veroverde en Oostende omvormde tot de Koningin der Badsteden. We beginnen in de middeleeuwen en ontdekken hoe de 19de-eeuwse elite met haar vormentaal een schaduw wierp over de Oostendenaars en de kernstad.  

Stefaan Grieten, collectiebeheerder bij het Vlaams Architectuurinstituut, neemt je mee op wandel tijdens een parcours van 2 uur.  

 

We zullen wel zien  

Op vrijdagavond neemt Max Kesteloot je mee langs verloren hoeken en kanten van de Stad Aan Zee. Geen tijd vrijdagavond? Geen probleem, je kan de wandeling nadien aankopen in postkaartvorm in KAAP. Je stelt je eigen route dan samen. Eén postkaart kost 1 euro. Hoe meer postkaarten, hoe langer de wandeling!  

Je vindt de individuele wandelingen binnenkort in het programmaoverzicht.
  • De Boeg Oostende, Korth Tielens Architecten (foto: Dennis De Smet)

    De Boeg Oostende, Korth Tielens Architecten (foto: Dennis De Smet)

  • Woonzorgcentrum De Drie Platanen, Bovenbouw Architectuur (Foto: Filip Dujardin)

    Woonzorgcentrum De Drie Platanen, Bovenbouw Architectuur (Foto: Filip Dujardin)

Praktische info

Locatie

Verschillende locaties
8400 Oostende

Routebeschrijving

Van

Tijdstip te bevestigen.

Toegangsprijs

Digitale kaarten zijn gratis.
Voor de begeleide wandelingen betaal je € 7.
De postkaarten zijn te koop aan € 1 per stuk.

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Switch back to Rosan (Rosan)