fbpx
Martha Kennis (foto: Wouter Maeckelberghe)">

Martha Kennis

lid van het F/a Curatorenteam 2021

“Ik werkte in 2019 als vrijwilliger voor het Festival van de architectuur. Supertof dus om de volgende editie mee vorm te kunnen geven.”

Beroep en opleiding Student Master in de architectuur

Leeftijd 22

Woonplaats Oudenaarde

Wat is volgens jou op dit moment In transit?

Ik denk dat iedereen altijd in transit is. De wereld beweegt, zeker in de moderne tijd, constant aan een enorm hoge snelheid, en wij als mens moeten mee. Als ik denk aan wie ik een jaar, een maand of een week geleden was, ben ik ondertussen al weer wat veranderd en gegroeid. Momenteel ben ik het meest in transit als student. Elke week heb ik het gevoel dat ik weer gegroeid ben als ontwerper. Door corona verloopt deze transitie soms wat stroever, daarom ging ik zelf op zoek naar manieren om mezelf als ontwerper verder uit te dagen. Dit is ook één van de redenen dat ik meedoe aan F/a.

Wat zou er volgens jou In transit moeten zijn?

Architectuur is ook steeds in transit. De manier waarop mensen naar architectuur kijken en het soort architectuur dat we maken. Soms denk ik dat deze op een ‘verkeerde’ manier verandert in een grootheidswaanzin-architectuur. Volgens mij moeten we meer kijken naar kleine, plaatselijke architectuur die positieve effecten heeft op het klimaat, de samenleving, maar ook op de mentale gezondheid van de mens als individu. Mijn hoop is dat door de effecten van corona op de mentale gezondheid van de bevolking, hier op alle vlakken (dus ook in de architectuur) meer rekening mee zal gehouden worden. Ik denk namelijk dat architectuur hier een heel grote positieve invloed op zou kunnen hebben.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief