fbpx
Magali Hertoghe © Dieter Daniëls

Magali Hertoghe

Dag van de architectuur

Curator Dag van de architectuur

Beroep en opleiding Master in Architectuur en Master in Erfgoedstudies

Wat doe jij in het Festival van de architectuur? 

Als student-curator, heb ik met een gedreven team van zowel Master- als Doctoraatsstudenten de projecten geselecteerd die gepresenteerd zullen worden tijdens de Dag van de Architectuur. We hebben deze projecten onderling verdeeld en zijn op pad gegaan om ze te bezoeken en in gesprek te gaan met de architecten. Zo konden we de essentie van elk project vastleggen in de teksten die we erover schreven. Deze bijzondere kans heeft me niet alleen in staat gesteld om waardevolle inzichten te verzamelen over architectuur, maar heeft me ook in contact gebracht met gemotiveerde medestudenten die net zo gepassioneerd zijn als ik. Het was inspirerend om samen te werken met studiegenoten van diverse Vlaamse en Brusselse universiteiten.

Hoe ziet jouw ideale speelveld eruit? 
In mijn ideale speelveld is er volop ruimte om de wereld op een andere manier te bekijken. Het is een omgeving waar creativiteit, passie, humor en empathie centraal staan. Een plek waar mensen van verschillende achtergronden, interesses en disciplines verenigen om samen te werken aan een harmonieus geheel.
Speelt architectuur een rol in jouw werk?

Architectuur is niet alleen mijn toekomstige beroep, maar ook een bron van voortdurende inspiratie telkens wanneer ik naar buiten ga. Wat ooit leek als een veel te drukke stadsomgeving, ontplooit zich nu als een uitnodigende speelruimte. Sinds ik architectuur ben beginnen studeren, beschouw ik de stad met een veranderd perspectief. Mijn blik wordt omhooggetrokken naar de gevels, waardoor de drukte om me heen geleidelijk naar de achtergrond verdwijnen.

Waarvan lig jij ’s nachts wakker?

Wat ik morgen ga aandoen, hoe ik al mijn deadlines ga combineren en waar ik volgend jaar ga werken.

Wie hoop jij tegen te komen tijdens het Festival van de architectuur?

Alle vrienden die ik heb weten overhalen om te komen!

Ontdek het werk van Magali Hertoghe gedurende het Festival van de architectuur hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief