fbpx
Architectuurprijs Leuven 2023 (Foto: Anja Van Eetveldt & Maurice Nyhuis)

Architectuurprijs Leuven – Expo & Publicatie

→ Leuven

Op 10 september tijdens de Dag van de architectuur opent de tentoonstelling ‘Architectuurprijs Leuven 2023’.

Stad en Architectuur licht toe waarom je zeker moet langskomen bij hun tentoonstelling.

 

Om de vier jaar bekroont Leuven de beste architectuur op Leuvens grondgebied met de Architectuurprijs Leuven.​ Uit een shortlist van 22 genomineerde projecten werden vijf finalisten gekozen. Een vakjury en een publieksjury maken op 11 oktober hun winnaar bekend. Stad en Architectuur vzw, die de prijs in opdracht van de stad organiseert, stelt vanaf 10 september alle genomineerde projecten aan het publiek voor in een tentoonstelling en een publicatie.

Met deze prijs bekroont de stad Leuven de beste architectuur op Leuvens grondgebied. De prijs, intussen aan haar achtste editie toe, toont dat architectuur in Leuven leeft. Architectuur evolueert immers continu; de stad is nooit ‘af’. Alle genomineerde projecten van de Architectuurprijs Leuven bieden een inspirerend antwoord op belangrijke ontwerpuitdagingen die de afgelopen vier jaren op tafel lagen.

Met deze prijs zoekt de stad de balans tussen de architectuurkwaliteit van het project, het herbestemmen van de bestaande stad en het wonen in een betaalbare, compacte en klimaatbestendige stad.

In de tentoonstelling kan je ​ alle genomineerde projecten ontdekken via beelden, plannen, maquettes en bondige teksten. Je kan ook luisteren naar het verhaal van de architecten van de vijf finalisten in een interview op beeld.

Er verschijnt ook een publicatie  die inzoomt op de genomineerde projecten en de projecten omkadert in een aantal reflecties over hun stedelijke relevantie. De publicatie is gratis beschikbaar vanaf 10 september op verschillende afhaalplaatsen waaronder de exporuimte in Tweebronnen.

De tentoonstelling loopt van 10 september tot en met 4 november. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 12:00 – 18:00 / donderdag 14:00 – 20:00 / zondag en maandag gesloten. Meer info op www.stadenarchitectuur.be

  • Architectuurprijs Leuven (Foto: Anja Van Eetveldt & Maurice Nyhuis)

    Architectuurprijs Leuven (Foto: Anja Van Eetveldt & Maurice Nyhuis)

Praktische info

Tijdstippen

Vrij bezoek:
10.00uur-17.00uur

Rondleidingen om:
12.00uur
14.00uur
15.30uur

Toegangsprijs

Gratis vrij bezoek
Zonder inschrijving

Gratis rondleiding
Met inschrijving

Locatie

Rijschoolstraat 4
3000 Leuven

Routebeschrijving Schrijf je hier in

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief