fbpx
Plum Road Tea Dream, Samuel Baidoo © Mathilde Breukink

Breng je eigen spreker mee, maak je eigen regels

→ Antwerpen

Bestel je tickets via deze link.

 

Tijdens het Jonge Makers Festival laten we de spelregels van een lezingenreeks helemaal los. Thema’s, sprekers en format, bepalen wij dit keer niet. Benieuwd waar dat naartoe gaat? Wij ook.

Kettingreactie

Wij nodigen Samuel Baidoo uit om te vertellen over Plum Road Tea Dream, een onderzoeksproject naar een virtuele safe space. Samuel Baidoo stelde op hun beurt Kopano Maroga voor, een Zuid-Afrikaanse performancekunstenaar, schrijver en cultureel werker. Kopano Maroga had ook een waaier aan boeiende sprekers, maar daar hield de kettingreactie jammer genoeg op.

Samuel Baidoo, 14u-14u45

Samuel Baidoo vertelt tijdens hun lezing over Plum Road Tea Dream, een onderzoeksproject naar een virtuele safe space. Verwacht je aan een performative talk waarin je kennismaakt met de ontwerper, het proces en de elementen uit hun onderzoeksproject.

Tijdens de eerste lockdown ten gevolge van corona begint Samuel Baidoo te bouwen in de virtuele omgeving van de online videogame Minecraft. Hierin organiseert die hun artistieke werk, verslagen van persoonlijke ervaringen, gedachten en observaties. De online videogame biedt hun een mentale ruimte voor introspectie, archivering, verwerking en genezing. Bouwen in Minecraft wordt zo aan een ode aan of een verwerking van wereldse gebeurtenissen, persoonlijke herinneringen of trauma’s.

Samuel Baidoo vertaalt de inhoud die ontstond in het toevluchtsoord van Minecraft nu naar een autobiografische videogame. Uiteindelijk zal Plum Road Tea Dream uitgroeien tot een performance waarin het publiek een gamer volgt tijdens de ontdekking van de virtuele ruimtes die samen de vrijplaats Plum Road Tea Dream vormen.

Kopano Maroga, 15u-15u45

Kopano Maroga is een Zuid-Afrikaanse performancekunstenaar, schrijver en cultureel werker die in Brussel woont. Hun onderzoeksinteresses bevinden zich op het snijvlak van dekolonisatie, kunst, mystiek en queerness. Hun eerste dichtbundel, Jesus Thesis and Other Critical Fabulations, verscheen in 2020 bij uHlanga press. Die gelooft erg in “the power of love as a weapon of mass construction”.

Kopano Maroga © Bozar
Kopano Maroga © Bozar

 

 • Glitterlandscape - Plum Road Tea Dream (c) Samuel Baidoo
 • Maquette Maqoluem - Plum Road Tea Dream (c) Samuel Baidoo
 • Samuel Baidoo © Hanne Holvoet

  Samuel Baidoo © Hanne Holvoet

 • Kopano Maroga © Bozar

  Kopano Maroga © Bozar

 • Plum Road Tea Dream, Samuel Baidoo © Mathilde Breukink

  Plum Road Tea Dream, Samuel Baidoo © Mathilde Breukink

Praktische info

Tijdstippen

14.00 uur Samuel Baidoo
15.00 uur Kopano Maroga

Toegangsprijs

Je koopt één ticket voor het Jonge Makers Festival online of aan de kassa. Hiermee heb je toegang tot alle activiteiten die dag.

€ 15: Standaard
€ 10: Studententarief
€ 4: Kansentarief

Locatie

DE SINGEL
Desguinlei 25
2018 Antwerpen

Routebeschrijving Bestel je tickets via deze link.

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief