fbpx

D/a – Human Link

→ Berchem

Van Stad tot Spreekkamer 

 

Eagles of Architecture 

 

Ontdek alle facetten van dit prachtige project tijdens de Dag van de architectuur! 

Robbe (F/a Curatorenteam) licht toe waarom je dit project zeker niet mag missen. 

 

In het hart van Berchem transformeert BOLD Architecten een snoepfabriek uit 1919 tot een dynamische mix van wonen en werken. Ze leveren het geheel casco op, waarna verschillende architecten de interieurafwerking onder handen nemen. Eagles of Architecture neemt het interieur onder handen van de psychologenpraktijk The Human Link op het gelijkvloers achteraan.  

Stedelijk toch huiselijk 

Binnenin organiseren de architecten de overgang van stedelijke ruimte naar een huiselijke speekruimte. De psychologenpraktijk is opgedeeld in twee zones. Een ‘stedelijk plein’ met een balie en wachtruimte vormt het hart van het publieke deel. Daaromheen liggen de spreekkamers en vergaderzalen met een meer huiselijk karakter. Verborgen tussen de spreekkamers bevindt zich de doorgang naar het gedeelte voor intern gebruik. In het interne deel draaien de architecten het concept om. Hier omsluit een stedelijke rondgang de verschillende bureauruimtes, vergaderzalen en de keuken.  

Deurmat als voordeur 

De materialisatie van het project weerspiegelt de overgang tussen het stedelijk en huiselijk karakter. Eagles of Architecture werkt het plein af met stedelijke materialen zoals baksteen en keramische tegels. De spreekruimtes hebben een natuurkleurig houten afwerking en een huiselijk karakter. Om die overgang te benadrukken, liggen de keramische tegels voor de deur van de spreekruimtes gedraaid alsof ze een deurmat vormen. Ze markeren de voordeur van de spreekruimtes. Verder laten de architecten de functionele elementen bewust zichtbaar en ontwerpen ze hen zorgvuldig als deel van de architectuur. Let bijvoorbeeld op de akoestische panelen aan de bovenzijde van de spreekruimtes, of de ventilatiekanalen die het centrale plein doorkruisen.  

The Human Link toont dat herbestemming geen historische kopie hoeft te zijn. Eerder dan aansluiting te zoeken bij de bestaande context, voegen de architecten een sterke nieuwe identiteit toe. Betreed dit rariteitenkabinet van alledaagse elementen en ontdek de vele gradaties tussen stedelijk en huiselijk, van stad tot spreekkamer. 

 

Auteur: Robbe Pacquée

  • Human link (Foto: Eagles of Architecture)

  • Human link (Foto: Eagles of Architecture)

  • Human link (Foto: Eagles of Architecture)

Praktische info

Van

14:00u

Tot

16:00u

Toegangsprijs

Gratis
Let op! Wijziging in de openingsuren !

Locatie

Eikelstraat 66
2600 Berchem

Routebeschrijving

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief