fbpx
bureau RE-ST Kersbeekstraat (foto: Beeldbou)

D/a – Ontwerpbureau RE-ST architecten

→ Kersbeekstraat 21

Ontdek alle facetten van dit ontwerpbureau tijdens de Dag van de architectuur! 

RE-ST architecten licht toe waarom je zeker moet langskomen bij hun ontwerpbureau.

 

Tijdens de Dag van de architectuur staan de architecten en onderzoekers van RE-ST je persoonlijk te woord en ontdek je alles over afgewerkte projecten en projecten in uitvoering, onderzoeken, maquettes en visualisaties.

RE-ST is een culturele architectuur- en onderzoekspraktijk opgericht in 2010. Onze werkplek is gesitueerd in het centrum van Antwerpen waar we met een team van 12 architecten en onderzoekers op zoek gaan naar antwoorden op urgente ruimtelijke maatschappelijke vraagstukken. De praktijk van het bouwen trachten we te verruimen met deze van het niet-bouwen. We geloven in de stelling dat niet elke ruimtelijke behoefte noodzakelijk hoeft te leiden tot een nieuw gebouw. Onze opdrachtenportefeuille bestaat voornamelijk uit huisvesting-, herbestemmings- en onderzoeksprojecten voor zowel private als publieke opdrachtgevers.

We zijn gestart als een ‘klassieke’ architectuurpraktijk van ontwerpen en bouwen, weliswaar, steeds vanuit een maatschappelijke kritische houding. Door deze zelfkritische reflecties en een onderzoekende attitude kwamen we onderweg tot inzicht dat we de praktijk van de architect fundamenteel dienen te herdenken. Hierdoor hebben we de ‘praktijk van het bouwen’ uitgebreid met een ‘praktijk van het niet-bouwen’.

De afgelopen jaren heeft RE-ST reeds meerdere concrete opdrachten kunnen realiseren die zich situeren binnen de tactieken van het niet-bouwen. Door telkens samen met de opdrachtgever op zoek te gaan naar de werkelijke behoeften, én door telkens uit te gaan van de maximale ruimtelijke opportuniteiten van het bestaande patrimonium, vindt we vaak antwoorden op ruimtelijke vragen zonder nieuwe ruimte in te nemen. Het meest duurzame gebouw is volgens RE-ST dat gebouw dat niet moet gebouwd worden. Deze ontwerpmethodiek met een gezonde weerstand tegen de uitbreiding van ons gebouwde patriminium blijkt een unieke dienstverlening te zijn in de markt van ruimtelijke ontwerpers. Via krantenartikels, blogs, vlugschriften, publicaties, onderwijs en lezingen trachten we onze inzichten te delen met studenten, collega’s, opdrachtgevers, ambtenaren en beleidsmakers.

Bezoek ons atelier in de Kersbeekstraat 21, een voormalige tabaksfabriek, en maak kennis diverse onderzoeks- en architectuurprojecten die momenteel op de ‘tekenplank’ liggen.

Voor meer info: bezoek onze website.

  • bureau RE-ST Kersbeekstraat (foto: Beeldbou)

    bureau RE-ST Kersbeekstraat (foto: Beeldbou)

Praktische info

Van

13:00u

Tot

17:00u

Toegangsprijs

Gratis vrij bezoek met rondleiding
Zonder inschrijving

Locatie

Kersbeekstraat 21
2060 Kersbeekstraat 21

Routebeschrijving

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief