fbpx
Unfolding the Archives #6 - Marcel Raymaekers, pionier in circulaire architectuur, Queen of The South, Festival van de architectuur, Vlaams Architectuurinstituut in DE SINGEL, Antwerpen © Archief Familie Derthoo

Rotor over Marcel Raymaekers, pionier in circulaire architectuur

→ Antwerpen

Bestel je tickets via deze link.

 

Rotor leidt je rond in de tentoonstelling Unfolding the Archives #6 – Marcel Raymaekers, pionier in circulaire architectuur.

Curatoren Arne Vande Capelle en Stijn Colon van Rotor maken je tijdens het Jonge Makers Festival graag wegwijs in de tentoonstelling die ze maakten over architect Marcel Raymaekers.  Ze vertellen over de verschillende materialen die typisch zijn voor de inventieve en barokke hergebruikarchitectuur van Marcel Raymaekers. Met foto’s, tekeningen en krantenartikelen toont Rotor hoe Marcel Raymaekers materialen zoals maaskeien, scheepsstaal, koepels van straaljagers, natuurstenen erkers en stalen zuilen doorheen zijn carrière verzamelt. Hij laat zich inspireren door die materialen en verwerkt ze in zijn ontwerpen tot nieuwe constructies. Kom het werk van Marcel Raymaekers ontdekken en laat je verrassen door de ongelimiteerde mogelijkheden van circulair bouwen.

Arne en Stijn zijn ook co-auteurs van een aankomend boek over het (tot nu toe) onbelichte architecturaal oeuvre van Raymaekers. Het boek en de expo maken deel uit van een groter onderzoeksproject van Rotor en UGent.

 

Credits
Rondleiding: Arne Vande Capelle en Stijn Colon (Rotor)
Uitvoerder: Vlaams Architectuurinstituut

 

Dank aan de spelers van de Nationale Loterij. Dankzij hen steunt de Nationale Loterij opnieuw het Festival van de architectuur.
Praktische info

Tijdstippen

14:30u
15:30u
16:30u

Toegangsprijs

Je koopt één ticket voor het Jonge Makers Festival online of aan de kassa. Hiermee heb je toegang tot alle activiteiten die dag.

€ 15: Standaard
€ 10: Studententarief
€ 4: Kansentarief

Het aantal plaatsen voor deze rondleiding is beperkt, kom dus op tijd.

Locatie

Expozaal, DE SINGEL
Desguinlei 25
2018 Antwerpen

Routebeschrijving Bestel je tickets via deze link.

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief