fbpx
Rosan Meijer

Rosan Meijer

Festival van de architectuur

Coördinator Festival van de architectuur

Beroep en opleiding Coördinator van het Festival van de architectuur / Geschiedenis, Theater-, Film- en Literatuurwetenschappen, Curatorial Studies

Wat doe jij in het Festival van de architectuur? 

Ik heb het voorrecht om iedere editie het programma samen te stellen. Dit keer samen met Mathilde, super leuk. Daarnaast neem ik de coördinatie op mij. Dat gaat van kunstenaars uitnodigen tot de begroting opvolgen. Mijn job is dus heel gevarieerd. Iedere editie ontmoet ik nieuwe mensen en ga ik naar huis met andere inzichten.

Hoe ziet jouw ideale speelveld eruit? 

Als een cultuursector waarin iedereen zich welkom, gezien en gehoord voelt. We hebben zoveel te bieden maar bereiken vaak hetzelfde, homogene publiek. Ik probeer me in mijn werk bewust te zijn van drempels. Hoe is het om DE SINGEL binnen te wandelen? Begrijpen bezoekers onze expo’s? Herkennen mensen zich in de kunstenaars die we uitnodigen? Ik hoop dat we met het Festival van de architectuur een klein stapje in de goede richting zetten.

Speelt architectuur een rol in jouw werk?

Zeker weten, mijn job bestaat eruit architectuur te vertalen naar een breed publiek. Architectuur gaat voor ons over ruimte, mensen, materialen en het geheugen van plekken. Met dit festival nodigen we iedereen uit om hierover samen na te denken. Deze editie zetten we maximaal in op een andere blik op onze omgeving tonen. Voor mij is de stem van een kunstenaar even belangrijk als die van een vijfjarig kind. Maar dan moeten we wel zorgen dat ook zij begrijpen waarover we praten.

Waarvan lig jij ’s nachts wakker?

Vooral mijn eenjarige zoon die naast me ligt te woelen. Maar toch ook wel een beetje het Festival van de architectuur. We werken heel lang naar de opening toe, en dat is pas wanneer we reacties van het publiek zien. Super spannend dus wat jullie van ons programma zullen vinden.

Wie hoop jij tegen te komen tijdens het Festival van de architectuur?

Alle soorten mensen. Van kinderen tot iemand die toevallig passeerde of net voor die ene kunstenaar komt. Ik besef dat dat ambitieus is, maar dat ben ik ook. Ik kijk er enorm naar uit om de reacties van de bezoekers te zien en te horen. Spreek me dus gerust aan tijdens het Festival van de architectuur!

Ontdek het werk van Rosan Meijer tijdens het Festival van de architectuur hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief