fbpx
Sander Lambrix © Dieter Daniëls

Sander Lambrix

Dag van de architectuur

Curator Dag van de architectuur

Beroep en opleiding Doctoraatsonderzoeker / (behaald) Master in Architectuur, (mee bezig) Doctoraat in Architectuur + Agogische Wetenschappen

Wat doe jij in het Festival van de architectuur? 

Ik maak deel uit van het curatorenteam van Dag van de architectuur. Samen kiezen we de projecten die open gesteld worden. Iedereen rijkt hierbij projecten aan vanuit zijn eigen achtergrond. Ik ben vooral geïnteresseerd in bijzondere woningen met een uitgesproken architectuur.

Hoe ziet jouw ideale speelveld eruit? 

Dat is nog een grote zoektocht. Ik ben nog erg op zoek naar een ideale werkplek want elke dag statisch aan een bureau zitten helpt me niet om me te concentreren. Tegelijkertijd ben ik even hard op zoek naar de manier waarop ik architectuur wil benaderen. Ben ik een architect, ook als ik geen (te bouwen) gebouwen teken?

Speelt architectuur een rol in jouw werk?

Ik heb vier jaar gewerkt als architect in een bureau. Ik was dus dagelijks bezig met ontwerpen van architectuur. Architectuur hoeft echter niet beperkt te blijven tot het ontwerpen en bouwen van gebouwen. In het bureau waar ik werkte maken andere activiteiten zoals schrijven, educatie en zelfs samen koken evenzeer deel uit van architectuur. Vandaag werk ik niet meer als ontwerpend architect maar bestudeer ik in een doctoraatsonderzoek de invloed die architectuur heeft op emotioneel welbevinden.

Waarvan lig jij ’s nachts wakker?

Welke vraag wil ik stellen aan de bewoner die ik morgen ga interviewen? En wat doe ik daarna met het antwoord?

Wie hoop jij tegen te komen tijdens het Festival van de architectuur?

Ik ben geïnteresseerd om te ontdekken wie architectuur en ruimte op een bijzondere manier benadert. Hoe groter het verschil met mijn eigen manier van kijken, hoe liever! Het programma is gevuld met interessante voorbeelden, van grafische kunstenaars tot circusartiesten.

Ontdek het werk van Sander Lambrix gedurende het Festival van de architectuur hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief