fbpx
Ann Van Loon © Marcel Lennartz

Ann Van Loon

Festival van de architectuur

Digital en social media Festival van de architectuur

Beroep en opleiding: Digital en social media manager van het Vlaams Architectuurinstituut / Interieurarchitectuur

Wat doe jij in het Festival van de architectuur? 

Als contentmaker maak ik gebruik van digital storytelling om de zichtbaarheid van het Festival van de architectuur te vergroten via sociale mediakanalen. Ik zoek naar innovatieve en creatieve manieren om multimedia in te zetten, zodat verschillende doelgroepen die geïnteresseerd zijn in het festivalprogramma zich spontaan aangesproken voelen. De combinatie van creativiteit, technische vaardigheden en data-analyse trekt me hier enorm aan.

Hoe ziet jouw ideale speelveld eruit? 

Mijn ideale speelveld bevindt zich in het bedenken van creatieve ideeën. Bij voorkeur heeft dit duidelijk afgebakende grenzen. Het opleggen van beperkingen prikkelt mijn inspiratie om juist op zoek te gaan naar de mogelijkheden. Tijdens het brainstormen worden de regels of grenzen even vergeten. In die fase fantaseer ik graag, het liefst samen met anderen, zodat we gekke ideeën heen en weer kunnen kaatsen. Pas daarna worden de regels opnieuw toegepast. Soms blijft er niets overeind, maar vaak ontstaat er op die manier opeens een heel sterk idee. Ik ben erg benieuwd naar de impact van de nieuwste ontwikkelingen zoals AI op dit speelveld. Wordt het speelveld groter? Verdwijnen alle regels?

Speelt architectuur een rol in jouw werk?

Ik houd ervan om architectuur te beleven. De tactiliteit van een gebouw, constructie of een plek in de stad kan me verwonderen. Ruimte, materialen en geluiden raken me. Net zoals de architect of ontwerper zich tijdens de creatie voorstelde hoe een bezoeker of bewoner het zou ervaren, probeer ik me in te leven in hoe een volger of lezer de content ervaart die ik creëer voor sociale media.

Waarvan lig jij ’s nachts wakker?

Na een periode van insomnia, probeer ik sinds enkele jaren van niets meer wakker te liggen ’s nachts. Dat begint aardig te lukken 🙂

Wie hoop jij tegen te komen tijdens het Festival van de architectuur?

Tijdens het Festival van de architectuur hoop ik nieuwe ontwerpers en kunstenaars te ontmoeten die mij nog onbekend zijn. Kunstenaars wiens werk mij verrast, inspireert en aan het denken zet.

Ontdek het werk van Ann Van Loon tijdens het Festival van de architectuur hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief