fbpx
Charlotte De Pesseroey © Dieter Daniëls

Charlotte De Pesseroey

Dag van de architectuur

Curator Dag van de architectuur

Beroep en opleiding Masterstudent / Architectuur

Wat doe jij in het Festival van de architectuur? 

Ik ben een van de curatoren van de Dag van de architectuur. Samen met een team van andere master- en doctoraatstudenten gingen we op zoek naar architectuur die aanleunt tegen het thema van dit jaar, namelijk gevonden architectuur. De verschillende projecten werden besproken en bezocht, waarna we onze bevindingen neerpennen in een korte tekst die jullie moet aanzetten de projecten te bezoeken op 10 september!

Hoe ziet jouw ideale speelveld eruit? 

Een praktijk waar het proces boven het eindproduct staat. Toegepast op mijn speelveld als architectuurstudent betekent dit voor mij het samenbrengen van mens en materiaal, waarbij de karakters van beiden erkend worden. Het samenvlechten van deze karakters is een taak die ik graag op mij zou nemen.

Speelt architectuur een rol in jouw werk?

Ik besloot vijf jaar geleden architectuur te gaan studeren maar de passie kiemde al vroeger. Ik hechtte als kind al veel waarde aan mijn omgeving. Het besef dat je deze kan manipuleren door middel van kleine ingrepen kwam niet veel later. Mijn appreciatie voor architectuur bleef groeien tijdens mijn opleiding, waar ik leerde hoe je deze kan overbrengen naar je naasten. Niemand kan ontsnappen aan de impact van goede architectuur.

Waarvan lig jij ’s nachts wakker?

De kwaliteit van de openbare ruimte. Onze samenleving evolueert razendsnel in onze oude steden, die zich elke dag stukje bij beetje moeten vernieuwen. De openbare ruimte speelt een enorme rol in de stad. Hier vinden ontmoetingen plaats van haar superdiverse bewoners, die vaak voor de eerste keer met elkaar kennis maken. Niemand kan hierbij uit de boot vallen. Geef de vergrijzing een bank om op uit te rusten en het moederschap een plein waar ze gerust kan zijn.

Wie hoop jij tegen te komen tijdens het Festival van de architectuur?

Ik ging als eerste bachelor student voor de eerste keer naar de Dag van de architectuur. Die dag was de perfecte introductie van architectuur in mijn stad, waarbij ik ook meteen een babbeltje kon slaan met de makers. Ik hoop dus veel eerstejaars te zien!

Ontdek het werk van Charlotte De Pesseroey gedurende het Festival van de architectuur hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief