fbpx
Elise Gaeremynck © Dieter Daniëls

Elise Gaeremynck

Dag van de architectuur

Curator Dag van de architectuur

Beroep en opleiding Startende stagiair-architecte / Master in de architectuur, KU Leuven

Wat doe jij in het Festival van de architectuur? 

Dit jaar ben ik deel van het curatorenteam voor het Festival van de architectuur. Met een leuke en diverse groep studenten bepaalden we de selectie van opengestelde gebouwen voor de Dag van de architectuur. Bovendien bezochten we elk verschillende projecten en schreven we hier de informatieteksten over. Ten laatste helpen wij op de dag zelf als enthousiaste gidsen.

Hoe ziet jouw ideale speelveld eruit? 

Mijn ideale speelveld bevat een groot respect voor onze niet-menselijke omgeving. Het is een plaats waar planten en dieren agency hebben en waar hun habitat vervlochten is met de onze.

Speelt architectuur een rol in jouw werk?

Iedereen op deze planeet is omringd door architectuur. We meanderen door steden en landschappen die vormgegeven werden door vele jaren heen. Als startende stagiair-architecte zou ik graag deze omgeving verder vormgeven en in vraag stellen. Natuurlijke processen, buurtversterking en integratie van natuur draag ik hierbij hoog in het vaandel.

Waarvan lig jij ’s nachts wakker?

Klimaatverandering en de impact die onze bebouwde omgeving en sociale structuren hierop hebben.

Wie hoop jij tegen te komen tijdens het Festival van de architectuur?

Volwassenen en kinderen die een nieuwe manier van architectuur komen ontdekken. De geselecteerde gebouwen slaan een brug tussen het verleden en de toekomst – elk op een unieke en duurzame manier. Deze zijn zowel interessant voor architecten, maar minstens evenzeer voor het bredere publiek.

Ontdek het werk van Elise Gaeremynck gedurende het Festival van de architectuur hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief