fbpx

Egon Verleye

Festival van de architectuur

Aanspreekpunt voor pers en partnerships F/a 2023

Beroep en opleiding Pers- en communicatieverantwoordelijke / Kunstwetenschappen en journalistiek

Wat doe jij in het Festival van de architectuur?

Voor het festival ben ik het aanspreekpunt voor alles wat met pers en partnerships te maken heeft. Ik zorg ervoor dat het festival de nodige ruchtbaarheid krijgt in kranten, op radio en televisie en in de vakpers. Daarnaast waak ik over de wederzijdse return van onze mediapartnerschappen en sta ik in nauw contact met de sponsors van het festival.

Hoe ziet jouw ideale speelveld eruit?

Mijn droomspeelveld is een stad waar je als burger actief mee kan bouwen aan de vorm en het gebruik van de publieke ruimte. Vandaag gebeurt stadsontwikkeling nog al te vaak top down. Ik ben ervan overtuigd dat we betere steden maken als we stadsbewoners betrekken in dit proces en meer beroep doen op hun expertises.

Speelt architectuur een rol in jouw werk?

Als pers- en communicatieverantwoordelijke bij het Vlaams Architectuurinstituut is architectuur alomtegenwoordig in mijn werk. Er gaat geen tentoonstelling, boek, debat of lezing voorbij zonder ik erover communiceer naar ons publiek en naar de pers. Met een vader als architect, is architectuur een passie die ik van kindsbeen al heb meegekregen. Ik prijs me dus gelukkig dat ik een job heb gevonden die daar naadloos op aansluit.

Waarvan lig jij ’s nachts wakker?

Als er een ding is dat ik zou willen veranderen dan is het de erbarmelijke luchtkwaliteit in Vlaanderen. We zijn een van de meest ontwikkelde regio’s in Europa en toch slagen we er niet in om onze kinderen in een gezonde omgeving te laten opgroeien. Ik denk dat er voor architecten en stedenbouwkundigen een belangrijke rol is weggelegd om hier een voortrekkersrol in op te nemen.

Wie hoop jij tegen te komen tijdens het Festival van de architectuur?

Ik ben al jaren een grote fan van de architectuur van het Franse architectenbureau Lacaton en Vassal. De manier waarop zij bestaande architectuur kunnen heractiveren is uniek. Als geen ander weten ze de sociaalmaatschappelijk noden te herkennen en te integreren in hun ontwerpen. Ik kijk dus enorm uit naar de keynote van Anne Lacaton en hoop haar nadien even te kunnen spreken.

Ontdek het werk van Egon Verleye tijdens het Festival van de architectuur hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief