fbpx
Isabel Verhaeghe © Dieter Daniëls

Isabel Verhaeghe

Dag van de architectuur

Curator Dag van de architectuur

Beroep en opleiding student Master of Urbanism, Landscape and Planning aan KU Leuven / ingenieur-architect

Wat doe jij in het Festival van de architectuur? 

Ik ben lid van het curatorenteam voor de Dag van de architectuur. Met een team van twaalf studenten selecteerden we de projecten die op 10 september opengesteld zullen worden. De ene heeft een grote liefde voor modernisme, de andere een hart voor landschap, nog iemand een kritische blik op de rol van architectuur vandaag … De verschillende interesses hebben geleid tot een mix aan projecten waarbij we iedereen uitnodigen om deze te ontdekken!

Hoe ziet jouw ideale speelveld eruit? 

De stad. Met zijn historische gelaagdheid en wonderlijke verhalen vormt de stad het ideale podium om te spelen, te experimenteren en te ontdekken. De spelers zijn jong en oud, hebben een mix aan achtergronden en interesses en tonen een grote gedrevenheid en enthousiasme voor het ‘maken’ van de stad.

Speelt architectuur een rol in jouw werk?

Het blijft me verwonderen hoe architectuur op elke schaal aanwezig is. Van de inrichting van een kot tot een ontwerp voor een hele stad. Zowel voor mijn studies als in mijn vrije tijd observeer ik de wereld rondom mij en en laat ik me inspireren door geslaagde projecten en gedreven architecten.

Waarvan lig jij ’s nachts wakker?

Vlak voor grote deadlines kunnen projecten me ’s nachts bezig houden. Op die momenten, midden in de nacht, lijken de meeste creatieve oplossingen boven te komen. Soms spring ik opnieuw uit mijn bed om die ideeën op te schrijven of uit te tekenen.

Wie hoop jij tegen te komen tijdens het Festival van de architectuur?

Mijn buurman, mijn oma, vrienden… Mensen voor wie architectuur soms een groot vraagteken is. Ik wil hen tonen dat architectuur van en voor iedereen is, dat het een speelveld vormt voor jong en oud. Ik wil ook graag architecten tegen komen om ze hun verhaal over een project vol passie en trots te horen vertellen.

Ontdek het werk van Isabel Verhaeghe gedurende het Festival van de architectuur hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief