fbpx
©Jiri Put

Jiri Put

Festival van de architectuur

Speler van de Nationale Loterij

Beroep en opleiding Vastgoedadviseur/ Graduaat Vastgoedmakelaar

Wat doe jij in het Festival van de architectuur? 

Ik heb het gevoel dat ik het festival mee ondersteun. Voor een heel klein beetje, maar alle beetjes helpen. Het festival krijgt financiële steun van de Nationale Loterij. Zonder spelers zou de Nationale Loterij dit soort initiatieven en nog honderden anderen niet kunnen helpen. Ik speel zelf af en toe EuroMillions en Lotto. Ik weet dat de kans klein is dat ik ooit de grote pot win maar ervan dromen is ook al leuk en het feit dat een stuk van mijn inzet teruggaat naar de samenleving geeft me ook een goed gevoel.

Hoe ziet jouw ideale speelveld eruit? 

Als ik mijn ideale speelveld inbeeld, dan beeld ik me een versie van mijn thuisstad Antwerpen in waarin vele kleine pleintjes en parkjes de woonwijken verbinden. Op vakantie kan ik echt genieten van het ontdekken van nieuwe parkjes met speeltuinen en pleintjes met horeca gelegenheden en de gezellige drukte die deze met zich meebrengen. Telkens er voor een nieuw project een oud gebouw afgebroken wordt, ontdek ik in de funderingsfase dan ook weer hoe aangenaam deze nieuw gecreëerde open ruimte is. In een ideaal speelveld zou er dus meer van deze afwisseling zijn.

Speelt architectuur een rol in jouw werk?

Als vastgoedadviseur help ik mensen te linken aan de vastgoedinvestering die bij hen past. Soms zijn ze op zoek naar dé architecturale parel waarmee ze zichzelf kunnen identificeren, anderen focussen zich dan weer op de praktische indeling van een woning die aan de noden van hun gezin of hun potentiële huurders voldoet.

Waarvan lig jij ’s nachts wakker?

Niet veel eigenlijk, ik ben een hele vaste slaper ;).

Wie hoop jij tegen te komen tijdens het Festival van de architectuur?

Jonge architecten en hun visie over het landschap van de toekomst. Elke generatie brengt nieuwe, interessante ideeën.

Ontdek het werk van Jiri Put tijdens het Festival van de architectuur hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief