fbpx
Katrijn De Wit (c) Katrijn De Wit

Katrijn De Wit

Festival van de architectuur

Hoofd communicatie & marketing DE SINGEL

Beroep en opleiding Hoofd communicatie & marketing DE SINGEL / Kunstgeschiedenis / Theaterwetenschappen UGent

Wat doe jij in het Festival van de architectuur? 

Vanuit DE SINGEL willen we zoveel mogelijk mensen warm maken voor het Festival. DE SINGEL is het epicentrum van het gebeuren, we zetten graag een megafoon op het prachtige, diverse programma. Er is aanbod voor iedereen!

Hoe ziet jouw ideale speelveld eruit? 

Grote groene pleinen, glooiende heuvels van gras, oases van rust en lucht in het stedelijk weefsel. Waar hoge struiken waaien, treurwilgen ruisen, bloemen weelderig groeien. Met slingerende vlonderpaadjes en ruimte in de hoogte. Boomhutten en arendsnesten, hangbruggen over voetbalveldjes. Een kikker die kwaakt. Waar spelen ontdekken wordt.

Speelt architectuur een rol in jouw werk?

Architectuur is één van de 4 disciplines die je groots op het dak van DE SINGEL ziet staan. Binnen het aanbod van ons internationale kunstcentrum speelt architectuur een erg belangrijke rol. Ons gebouw is op zich al een iconisch meesterwerk van 2 toparchitecten, Léon Stynen en Stéphane Beel. We werken zeer nauw samen met het Vlaams Architectuurinstituut rond de grote tentoonstellingen in onze expo-ruimte, tafelzettingen op het voorplein of expo’s in de wandelgangen. We nodigen bezoekers die naar voorstellingen en concerten in de Blauwe, Rode zaal , muziekstudio of Theaterstudio komen, steeds uit op alle vernissages en expo’s . Een bezoek aan DE SINGEL wordt zo een transversale belevenis, waardoor je op verschillende manier geïnspireerd kan worden.

Waarvan lig jij ’s nachts wakker?

Naast een fundamentele bezorgdheid over de veelheid aan informatie en prikkels die nonstop als een brakende vloedgolf over onze kinderen raast, maak ik me grote zorgen over ons klimaat. Wij zijn verantwoordelijk voor de toestand van de aarde van morgen. De wereld waarin onze kinderen opgroeien. Hoe kunnen we samen een versnelling hoger schakelen en echt het verschil maken, individueel, lokaal, mondiaal? De tijd dringt meer dan ooit.

Wie hoop jij tegen te komen tijdens het Festival van de architectuur?

Nieuwsgierige geesten, open harten, iedereen die op zoek gaat naar nieuwe speelvelden en grenzen durft te bevragen. Ik kijk erg uit naar de openingslezing van Anne Lacaton. En wel hierom: “…never demolish what could be redeemed and instead, make sustainable what already exists, thereby extending through addition, respecting the luxury of simplicity and proposing new possibilities.”

Ontdek het werk van Katrijn De Wit gedurende het Festival van de architectuur hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief