fbpx
Marie Couwenberg ©Marie Couwenberg

Marie Couwenberg

Festival van de architectuur

Productiemedewerker F/A 2023

Beroep en opleiding  Productiemedewerker / Productontwikkeling

Wat doe jij in het Festival van de architectuur?

Als productiemedewerker werk ik mee aan de uitwerking van de diverse ideeën om tot een bruisend Festival van de architectuur te komen. Mijn focus ligt daarbij op twee festivalonderdelen. Enerzijds zorg ik ervoor dat de artiesten alles ter beschikking hebben zodat ze het beste van zichzelf kunnen geven tijdens het Jonge makers festival op vrijdag en zaterdag. Anderzijds breng ik een heleboel mensen samen voor de organisatie van de Dag van de architectuur waarbij 100 gebouwen in Vlaanderen en Brussel hun deuren openen. Veel e-mails en telefoontjes dus.

Hoe ziet jouw ideale speelveld eruit?

Ik denk meteen aan een verwilderd bos met veel imposante bomen en verborgen hoekjes om kampen in te bouwen. In mijn ideale speelveld valt er voor mij veel te ontdekken, te bouwen en te beleven.

Speelt architectuur een rol in jouw werk?

Bij het maken van de praktische afspraken voor de Dag van de architectuur heb ik contact met de ontwerpers en gebouwenbeheerders van wel 100 unieke locaties. Hierdoor heb ik al veel mooie plaatsen ontdekt en gepassioneerde mensen ontmoet. Wat mij hierbij opvalt? Architecten zijn gedreven mensen, ze hebben vaak veel te vertellen over hun projecten en dat maakt mijn werk heel boeiend.

Waarvan lig jij ’s nachts wakker?

Ik ben een goede slaper en lig ’s nachts niet vaak wakker. Wanneer het festival dichterbij komt, durft de adrenaline mij wel al eens uit mijn slaap houden.

Wie hoop jij tegen te komen tijdens het Festival van de architectuur?

Tijdens het Festival van de architectuur hoop ik, door het gevarieerde programma, een grote sociaal-culturele diversiteit aan bezoekers tegen te komen. Een mix van jong en oud, makers en denkers, ontwerpers en nieuwsgierigen die samen het belang van architectuur kunnen ontdekken.

Ontdek het werk van Marie Couwenberg tijdens het Festival van de architectuur hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief