fbpx
Mila Van Goethem (c) Mila Van Goethem

Mila Van Goethem

Jonge Makers Festival

illustrator, striptekenaar en kunstleerkracht

Beroep en opleiding illustrator, striptekenaar en kunstleerkracht / Bachelor Grafisch Ontwerp – Beeldverhaal

Wat doe jij in het Festival van de architectuur? 

Ik ben mede-opdrichter van “Tuig”, een organisatie die een platform biedt voor illustratoren en grafisch ontwerpers, door ondermeer een gratis krant uit te brengen met allerlei beeldend werk en andere projecten zoals expo’s en markten. Tijdens het Festival van de architectuur organiseer ik met mede-Tuigers Jens Dawn en Manou Gijsbrechts een markt waar ontwerpers hun posters, zines, kaarten en andere merch kunnen verkopen. We nemen ook wat activiteiten mee die helemaal Tuig zijn!

Hoe ziet jouw ideale speelveld eruit? 

Mijn ideale speelveld is open voor iedereen en probeert actief mensen te betrekken.

Speelt architectuur een rol in jouw werk?

Voor het werk dat we met Tuig doen, speelt architectuur zeker een rol. We zijn ontstaan uit een stedelijke context en uit een behoefte om samen te komen, wat niet vanzelfsprekend is in een omgeving die steeds meer digitaal wordt. Uit onze werking merken we aan de lijve hoe belangrijk architectuur is voor een juiste sfeerzetting. Onze vorige markten waren bijvoorbeeld in de blikfabriek, een erg open ruimte die uitnodigt tot creativiteit en een dosis rock and roll in zich heeft: het sluit mooi aan bij wie wij zijn als organisatie en dit versterkt elkaar. We zouden niet dezelfde markt zijn in een parochiezaal. Toegepaste kunst verheft elkaar.

Waarvan lig jij ’s nachts wakker?

Een moeilijke vraag voor een chronische stresser. Ik lig wakker over klimaat, politiek, onrecht en zoveel meer: maar misschien moet ik dit stukje geen te duistere wending geven 😉

Wie hoop jij tegen te komen tijdens het Festival van de architectuur?

Ik zag al allerlei interessante mensen op het programma staan en ik ben benieuwd om hun werk te zien. Maar ik kijk er ook naar uit om bezoekers te ontmoeten en de ontwerpers op onze markt beter te leren kennen. Wel, nu kijk ik er helemaal naar uit!

Ontdek het werk van Mila Van Goethem gedurende het Festival van de architectuur hier.

 

(c) Mila Van Goethem

(c) Mila Van Goethem

(c) Mila Van Goethem

(c) Mila Van Goethem

(c) Mila Van Goethem

(c) Mila Van Goethem

Schrijf je in op onze nieuwsbrief