fbpx
Nino Goyvaerts © We Document Art

Nino Goyvaerts

Opening

Productiemedewerker Vlaams Architectuurinstituut

Beroep en opleiding Productie Vlaams Architectuurinstituut (VAi) / Kunstwetenschappen

Wat doe jij in het Festival van de architectuur? 

Met plezier verzorg ik de productie voor twee mooie tentoonstellingen. Beide een zesde editie van een langlopende reeks. Enerzijds de nieuwe installatie van Tafelzetting op het voorplein van De Singel. Daarnaast een onderzoek van Rotor dat past binnen onze archieftentoonstellingsreeks ‘Unfolding the Archives’. De laatste heeft ook een heel nieuwe scenografie gekregen in de vorm van een modulaire wand, ontworpen en geproduceerd door Maxime Prananto.

Hoe ziet jouw ideale speelveld eruit? 

Niets zo angstaanjagend als een leeg blad! Een ideaal speelveld bevat grote en kleine obstakels, bovenal medespelers om die hordes samen mee te nemen. De meest creatieve ideeën komen voort uit de beperkingen. Op werkvlak wil ik zo goed en zo kwaad mogelijk de ambities realiseren maar zijn we altijd beperkt door tijd, budget ed. Tot een oplossing komen die alle partijen tevreden stemt is altijd een groot plezier. Where there are no problems, there are no solutions.

Speelt architectuur een rol in jouw werk?

Het is het onderwerp van alle producties waar ik mee werk. Doorheen de jaren en de vele inspirerende projecten waar ik mee aan kon werken is mijn definitie van ‘wat architectuur is’ meer en meer verbreedt en verdiept. Elke tentoonstelling, elke publicatie presenteert een nieuwe definitie of toevoeging aan wat ik van architectuur kan verwachten. Ik heb veel geleerd van al het voorgaande en kijk al uit naar alle nieuwe ideeën.

Waarvan lig jij ’s nachts wakker?

Eens mijn ogen toe zijn slaap ik als een roosje, voordien kan alles me wakker houden. Van groot tot klein van positief tot negatief. Een goed boek, een meeslepende serie, een urenlange zoektocht naar het perfecte boutje of moertje, een langdurig spel hartenjagen, maar ook de bedenking welke wereld we achterlaten voor de generaties achter ons en hoe we er alsnog iets aan kunnen doen. Voornamelijk boutjes of moertjes wel.

Wie hoop jij tegen te komen tijdens het Festival van de architectuur?

Veel en nieuw publiek, want het is altijd enorm interessant om je eigen werk door de ogen van een ander te zien. Daarnaast jonge makers, die nu hun eerste stappen zetten en hun experimenten tonen, die we later misschien terug tegenkomen met nog grotere ideeën. Zodat we vol bewondering naar de afgelegde weg kunnen kijken en gretig onze tanden zetten in die nieuwe projecten.

Ontdek het werk van Nino Goyvaerts gedurende het hele Festival van de architectuur hier en hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief