fbpx
LEVENSLUST ( Foto : Jeroen Verrecht )

D/a – Levenslust House

→ Linter

Een spel van blokken  

 

B-ILD 

Ontdek dit project op de Dag van de architectuur tijdens een rondleiding! Deze rondleiding is gratis maar inschrijving is verplicht via onderstaand formulier.   

Thias (F/a Curatorenteam) licht toe waarom je dit project niet mag missen.

B-ILD creëert een woonomgeving voor twaalf kwetsbare jongeren. Het architectenbureau ontwerpt een aanbouw voor de uitbreiding van een 19de-eeuwse herenwoning. B-ILD maakt een samenspel van drie sterk afgelijnde gebouwen. De nieuwbouwvolumes contrasteren in de baksteenafwerking en zetten zich af van de klassieke elementen van de bestaande woning. Hier primeert huiselijkheid op de zorgfunctie.  

Een blokkenspel van vierkanten en cirkels 

Een cirkelvormig gebouw verbindt de herenwoning met de achterliggende kubusvormige nieuwbouw. Een nieuwe circulatiestroom maakt op de eerste verdieping een verbinding tussen het bestaande gebouw en het nieuwe gedeelte. De nieuwe volumes vormen een hoek met de originele woning. Het project omarmt als het ware de aangrenzende kleuterschool.  

Napraten aan de toog 

De draaitrap en naastliggende sanitaire blok vormen het hart van de nieuwbouwwoning en verdelen het vierkante grondplan in verschillende zones. De keuken, de eetplaats, de zithoek en de studieplek lopen evenwichtig in elkaar over, waardoor elk kind een eigen plekje kan opeisen. De grote glazen pivotdeuren bieden de gewenste privacy en intimiteit, maar ook voldoende controle en toezicht. Architect Kelly Hendriks van B-ILD omschrijft de centrale trap als een soort toog waar kinderen ’s avonds kunnen napraten. De halfopen trap verleent begeleiders de mogelijkheid om vanop een afstand een ‘oortje’ in het zeil te houden.  

Een gelaagdheid in schalen 

Het werk van textielkunstenaar Els Vande Kerckhove brengt op een speelse manier kleur in het interieur van de woning. Het wandtapijt en de sofakussens refereren naar de omgeving van het zorgproject. Met zijn zorgvuldig ontwerp en diepgaande uitwerking op verschillende schalen creëert Levenslust House een warme thuis voor kwetsbare jongeren.  

 

Auteur: Thias Van Loock

 • LEVENSLUST ( Foto : Jeroen Verrecht )

  LEVENSLUST ( Foto : Jeroen Verrecht )

 • LEVENSLUST ( Foto : Jeroen Verrecht )

  LEVENSLUST ( Foto : Jeroen Verrecht )

 • LEVENSLUST ( Foto : Jeroen Verrecht )

  LEVENSLUST ( Foto : Jeroen Verrecht )

 • LEVENSLUST ( Foto : Jeroen Verrecht )

  LEVENSLUST ( Foto : Jeroen Verrecht )

Bezoek Levenslust House!

Naam(Vereist)
Adres
E-mailadres(Vereist)
Praktische info

Tijdstippen

Rondleidingen
Van 14.00uur tot 15.00uur
Van 15.00uur tot 16.00uur
Van 16.00uur tot 17.00uur

Toegangsprijs

Gratis
Inschrijving verplicht

Locatie

Sint-Truidensesteenweg 190
3350 Linter

Routebeschrijving

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief