fbpx
Serra ( Foto : Filip Dujardin)

D/a – Serra

→ van Gent

Meegroeien met de gebruiker

 

Theo De Meyer & Stephanie Everaert, Stand van zaken

 

Ontdek alle facetten van dit prachtige project tijdens de Dag van de architectuur!  Je bezoekt Serra op je eigen tempo, maar enkel na inschrijving. 

Magali (F/a Curatorenteam) licht toe waarom je dit project zeker niet mag missen.

 

Serra ontstaat uit de dringende nood aan ruimte tijdens de COVID-19-pandemie. Sindsdien groeit het project voortdurend mee met de behoeften van de gebruikers. De grootte en flexibiliteit van de serrestructuur behouden de oorspronkelijke functie en bieden tegelijkertijd de mogelijkheid om steeds nieuwe plekken te creëren. 

  

Circulair ontwerp 

Naast het ruimtelijke aspect van duurzaamheid legt Stand van Zaken een sterke nadruk op duurzaam materiaalgebruik in de inrichting. Op een circulaire manier experimenteren ze met alledaagse bouwmaterialen. Zo werken ze met hergebruikte materialen en geven ze nieuwe functies aan bestaande constructies. Een voorbeeld hiervan zijn de funderingsplaten van het ’State Of Play’-podium van Horst Arts & Music 2023 die nu worden hergebruikt als zitbankjes en tafels in het festivalpark. 

 

Organisch ontwerp 

Het interieur van Serra ondergaat geleidelijk een organisch bewoningsproces waarbij het groeit volgens de noden en ambities van de gebruiker. Het meubilair vormt een harmonieuze verbinding tussen het praktische en het futiele. Banken en tafels bieden zitplaatsen en werkoppervlakken aan de gasten en kunstenaars. Daarnaast omvat de ruimte sculpturen of artistieke installaties die in een traditionele zin misschien wat nutteloos lijken, maar de algehele artistieke en ervaringsgerichte sfeer van het interieur verrijken. Zo ontstaat een warme en vertrouwde sfeer die de ruimte een gevoel van comfort en huiselijkheid geeft. 

 

Interdisciplinair ontwerp 

Serra fungeert als een neutrale ruimte die ontmoeting, samenwerking en experiment tussen collega-architecten, creatievelingen, docenten, galeriehouders, ontwerpers en bezoekers aanmoedigt. Dit resulteert in ruimtelijke opstellingen die naadloos aansluiten op de behoeften van de gebruikers. Zo ontstaan ateliers, leslokalen en tentoonstellingsruimtes. 

  

Serra evolueerde van een toevluchtsoord naar een dynamische plek van voortdurende aanpassingen. Het inspireert en brengt verschillende individuen samen in een harmonieuze omgeving. 

 

Auteur: Magali Hertoghe 

 

 

 • Serra ( Foto : Filip Dujardin)

  Serra ( Foto : Filip Dujardin)

 • Serra ( Foto : Filip Dujardin)

  Serra ( Foto : Filip Dujardin)

 • Serra ( Foto : Filip Dujardin)

  Serra ( Foto : Filip Dujardin)

 • Serra ( Foto : Filip Dujardin)

  Serra ( Foto : Filip Dujardin)

Bezoek Serra!

Naam(Vereist)
Adres
E-mailadres(Vereist)
Praktische info

Tijdstippen

Vrij bezoek met tijdslot
Van 10.30uur tot 11.30uur
Van 11.30uur tot 12.30uur
Van 13.30uur tot 14.30uur
Van 14.30uur tot 15.30uur
Van 15.30uur tot 16.30uur

Toegangsprijs

Gratis
Inschrijving verplicht

Locatie

Locatie wordt gedeeld na inschrijving

Oost -vlaanderen
Rand van Gent

Routebeschrijving

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief