fbpx
Suzie, MADAM architectuur ©Olmo Peeters

D/a – Suzie

→ schaarbeek

Stadszichten en zonnestralen (VOLZET)

 

MADAM architectuur

 

Ontdek dit project op de Dag van de architectuur tijdens een vrij bezoek! Dit bezoek is gratis maar inschrijving is verplicht via onderstaand formulier.

Sophie licht toe waarom je dit project zeker niet mag missen. 

 

Aan de Louis-Bertrandlaan in Schaarbeek ligt de Brusilia-toren, tot 2014 de hoogste woontoren van België. Je kan je inbeelden dat je vanuit de appartementen prachtige zichten hebt op Brussel. Maar de grootste troef van de Brusilia-toren is de doorzon.  

 Een eigen plek onder de zon 

 Met doorzon bedoelen we dat de appartementen beide gevels raken en zo gedurende de hele dag kunnen genieten van het zonlicht. Ook in het project Suzie is dit een belangrijke kwaliteit. Daarom kiezen de architecten van MADAM architectuur ervoor om de leefruimte van voor naar achteren te laten doorlopen, met in het midden de keuken. Die centrale positie zorgt ervoor dat de leefruimte ingericht kan worden naar eigen keuze. Ontbijt jij graag in de ochtendzon of dineer je liever in de gloed van de avondzon?  

 Grenzeloos leven 

 MADAM Architectuur richt Suzie zo in dat de bewoners grenzeloos kunnen leven, letterlijk. Binnenin zijn geen muren, grenzen worden slim aangegeven met de afwerking, kleur of textuur. Zo lopen leefruimte en keuken in elkaar over maar maken de architecten het plafond van de keuken bewust zwart om de aandacht naar het licht in de leefruimte te trekken. De parketvloer van de leefruimte is dan weer onderbroken door de witte gietvloer van de keuken. Ook de badkamer laten de architecten helemaal open. Ze is visueel gescheiden van de rest door een witte gietvloer en opvallende, frisse roze tegels. De douche zit wel verstopt in een nis zodat er toch enige privacy is. Indien nodig kunnen de leefruimte en badkamer gescheiden worden door middel van een groot gordijn. De slaapkamer is wel afgesloten van de rest. Of toch niet helemaal? Een groot binnenraam verlengt het perspectief van de leefruimte naar Brussel toe.  

 In Suzie leef je niet alleen met het zonlicht en met elkaar, maar ook met de stad.

 

Auteur : Sophie Bresseleers

  • Suzie, MADAM architectuur ©Olmo Peeters

    Suzie, MADAM architectuur ©Olmo Peeters

Praktische info

Tijdstippen

Rondleiding om:
10.00uur-11.00uur (VOLZET)

Toegangsprijs

Gratis rondleiding
Met inschrijving

Locatie

Louis Bertrandlaan 102/d23
1030 schaarbeek

Routebeschrijving

Activiteit

Categorie

Locatie

Datum

Routebeschrijving Meer info
Schrijf je in op onze nieuwsbrief