fbpx
Dieter Van Caneghem © Dieter Van Caneghem

Dieter Van Caneghem

Jonge Makers Festival

Fotograaf 'Wachtgevels'

Beroep en opleiding Fotograaf / Master in beeldende kunsten afstudeerrichting fotografie, Hogeschool Sint Lukas, Brussel

Wat doe jij in het Festival van de architectuur? 

Als fotograaf ben ik gefascineerd door het geconstrueerde landschap. In mijn laatste werken archiveer ik wachtgevels. Op systematische manier fotografeer ik elke gevel om daarna een nieuwe interpretatie te creëren van dit architectuur element. Deze speelse manier van werken paste in het thema van het Jonge Makers Festival en vertaalt zich in de fotografie tentoonstelling ‘Wachtgevels’.

Hoe ziet jouw ideale speelveld eruit? 

Momenteel is het Belgische landschap mijn terrein maar dit kan in de toekomst wijzigen. In mijn speelveld ben ik vooral opzoek naar architecturale elementen, visies of stijlen die mij inspireren.

Speelt architectuur een rol in jouw werk?

Als fotograaf werk ik samen met architecten en stedenbouwkundigen om hun projecten te documenteren. Daarnaast is het architecturale landschap mijn speelveld en één van mijn belangrijkste inspiratiebronnen. De fundering van mijn werk.

Waarvan lig jij ’s nachts wakker?

Ik heb lang moeten nadenken over deze vraag tot op het punt dat deze vraag mij ’s nachts wakker hield.

Wie hoop jij tegen te komen tijdens het Festival van de architectuur?

Als ik kijk naar het programma en ik mag 1 naam eruit kiezen dan staat Anne Lacaton bovenaan mijn lijst.

 

Ontdek het werk van Dieter Van Caneghem tijdens het Jonge Makers Festival hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief