fbpx
Eva Pot © Sabine De Vijlder

Eva Pot

Opening

Productiemedewerker tentoonstelling Gevonden architectuur

Beroep en opleiding Productiemedewerker tentoonstellingen en soms ook publicaties / Kunstwetenschappen

Wat doe jij in het Festival van de architectuur? 

Als productiemedewerker heb ik ditmaal de eer om de productie te leiden van de tentoonstelling ‘Gevonden architectuur’. Dit betekent dat ik in nauw contact sta met de curatoren, scenograaf, techniekers en art handlers, om samen met hen het concept van A tot Z te vertalen naar een spraakmakend en verzorgd geheel. De vernissage van de expo vormt ook de opener van het Festival van de architectuur op 5 september.

Hoe ziet jouw ideale speelveld eruit? 

Onlangs mocht ik mee op pad om eetbare planten en bloemen onder begeleiding te zoeken (dat kan zelfs in je achtertuin of balkon) en erna te verwerken in een salade. Planten ondergaan verschillende stadia, waaronder een bloeiperiode, en kunnen daarom ineens op een andere plant lijken of een totale metamorfose ondergaan. Hierdoor zijn sommige eetbare planten een paar maand later giftig tot zelfs dodelijk. Ik vond dat best komisch en tegelijk heel mooi: hoe de natuur als speelveld geeft en neemt en waar we als mens (kunnen) staan.

Speelt architectuur een rol in jouw werk?

Architectuur is de rode draad in de publicaties, tentoonstellingen en andere projecten waaraan ik werk. Zo leer ik nieuwe gebouwde projecten kennen, soms op verschillende manieren. Daarnaast kom ik in contact met verschillende architecten, zowel jonge als meer gevestigde namen. Nu eens nemen ze de rol op van curator of scenograaf, dan weer van auteur. Die combinatie van afwisselingen daagt me uit in mijn werk en houdt mijn blik open.

Waarvan lig jij ’s nachts wakker?

Ik ben gezegend: ik slaap goed en pieker eerder overdag. Soms gaat dat over exisistentiële vraagstukken of actuele gebeurtenissen zoals groeiende ongelijkheid, politiek, voedseltekorten, klimaatopwarming en noem maar op. En soms gaat dat gewoon over de koffie die thuis op is of waarom ik ineens een zeevruchtenintolerantie heb.

Wie hoop jij tegen te komen tijdens het Festival van de architectuur?

Ik kijk uit naar de reacties en ervaringen van mensen, gaande van bezoekers en collega’s tot jonge makers en iedereen die op een bepaalde manier betrokken is bij een onderdeel. Er wordt met heel veel zorg en enthousiasme gewerkt aan het programma en de totstandkoming van het festival. Het is werkelijk een krachttoer. Ik vind het fijn om over ervaringen in dialoog te gaan en zo opnieuw bij te leren.

Ontdek het werk van Eva Pot gedurende het hele Festival van de architectuur hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief