fbpx
Laura Van Breuseghem © Nora Dekoning

Laura Van Breuseghem

Jonge Makers Festival

architect

Beroep en opleiding architect / Master in de Architectuur

Wat doe jij in het Festival van de architectuur? 

Ik droom er al lang van om samen met mijn vriendin Anke, die woordkunstenaar is, iets artistieks te maken. Voor het Jonge Makers Festival bedenken we een bordspel, met een spelbord dat ik zal ontwerpen, dat de hele avond kan worden gespeeld en aanleiding zal geven tot gesprekken over de stad als speelveld, vanuit een open blik op de openbare ruimte, met en zonder begrenzingen. Alles wordt opgenomen en door Anke in een podcast gegoten. In dit project kunnen we beiden onze achtergrond, onze kennis en onze creativiteit ten volle inzetten. Best spannend, maar ook heel fijn om te doen.

Hoe ziet jouw ideale speelveld eruit? 

In mijn ideaal speelveld is er ruimte en tijd om te genieten van fantasie. Een plek waar iedereen weer kind durft te zijn, waar er veel vrolijkheid en optimisme heerst en waar er zonder oordeel wordt nagedacht.

Speelt architectuur een rol in jouw werk?

Zeker wel, architectuur is zowel in mijn beroep als in mijn vrije tijd een groot onderdeel van mijn leven. Op vakantie bijvoorbeeld, gebeurt het vaak dat mijn reisgenoten even moeten halt houden omdat ik, ver weg van alle toeristische trekpleisters, een architecturaal hoogstandje heb gezien dat ik even wil fotograferen.

Waarvan lig jij ’s nachts wakker?

De eindigheid van het leven en de oneindigheid van het heelal. Het terugspoelen van dialogen of gebeurtenissen.

Wie hoop jij tegen te komen tijdens het Festival van de architectuur?

Ik kijk heel erg uit naar de performance ‘Man Strikes Back’ van Stijn Grupping en Frederik Meulyzer. Een tiental jaar geleden leerde ik mijzelf jongleren, een aantal maanden geleden begon ik aan drummen. Twee kinderdromen op één podium, in één voorstelling, dat wil ik niet missen.

Ontdek het werk van Laura Van Breuseghem gedurende het Festival van de architectuur hier.

 

PLAY/GROUND © Anke Verschueren en Laura Van Breuseghem

PLAY/GROUND © Anke Verschueren en Laura Van Breuseghem

Schrijf je in op onze nieuwsbrief