fbpx
© Rob Jacobs

Rob Jacobs

Jonge Makers Festival

Filmmaker bij Collectif Faire-part

Beroep en opleiding Filmmaker bij Collectif Faire-part / Bachelor Psychologie, Master Visuele Cultuur

Wat doe jij in het Festival van de architectuur? 

Ik stel een filmprogramma samen. “Speech for a Melting Statue”, een film van ons collectief, speelt in loop doorheen het weekend in de gangen van DE SINGEL. Zaterdag nodigen we bezoekers uit voor een sessie van korte films die via spel en verassing een boodschap van verzet brengt.

Hoe ziet jouw ideale speelveld eruit? 

Samen iets maken is voor mij één van de mooiste manieren om bijeen te komen. Maar een samenwerking vraagt veel gesprekken om te zien dat iedereen die meedoet op stevige grond staat. Wanneer er met gepaste kwetsbaarheid en openheid wordt gesproken en geluisterd, als de inzichten die daaruit volgen in acties omgezet worden, als iedereen die meedoet zich voldoende gehoord en gesteund voelt, dan kan het spel starten. Samen een speelveld creëren is niet evident.

Speelt architectuur een rol in jouw werk?

Performances in publieke ruimte spelen een grote rol in ons werk, zowel in onze films als in SOKL, het festival dat we tweejaarlijks organiseren. Wat we maken staat meteen in verhouding tot de spanningen en mogelijkheden van de plekken waar we opnemen of organiseren.

We werken vrijwel steeds samen met kunsthuizen voor de realisatie en vertoning van ons werk. De fysieke  architectuur van die plekken, maar vooral de verdeling van aandacht, macht en mogelijkheden binnen die huizen als een soort van energetische architectuur, heeft een invloed op de gesprekken die we met ons werk kunnen starten.

Waarvan lig jij ’s nachts wakker?

Dat vind ik een moeilijke vraag om eerlijk op te antwoorden in 100 woorden :).

Wie hoop jij tegen te komen tijdens het Festival van de architectuur?

Ik hoop mensen te ontmoeten die met openheid en nieuwsgierigheid naar het festival komen. Die bereid zijn zich over te geven aan wat ze daar meemaken, en er nadien over in gesprek gaan, met de makers, met hun vrienden, met zichzelf…Ik kijk uit naar die ontmoetingen.

Ontdek het werk van Rob Jacobs gedurende het Festival van de architectuur hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief