fbpx
© Sanne Van de Werf

Sanne Van de Werf

Familiedag

Freelance kunsteducator en leerkracht in een Freinetschool

Beroep en opleiding Freelance kunst-educator en leerkracht in een Freinetschool / Kunst- en cultuurbemiddeling, Kunstwetenschappen en Kleuteronderwijs.

Wat doe jij in het Festival van de architectuur? 

Ik ontwikkel ARC(H) voor het festival: een artistiek speelveld en creatieve leeromgeving waar families samen het begrip architectuur en leefomgeving kunnen verkennen via spel, dialoog en creatie. Prikkelende spelmaterialen, boeken en beeldmateriaal nodigen de bezoekers uit tot open-ended spel en hands-on leren. De ARC(H) is een installatie die doet bouwen, experimenteren, filosoferen, creëren, spelen, landen, praten, dromen, denken en doen.

Hoe ziet jouw ideale speelveld eruit? 

Een plek (zowel fysiek als in je hoofd) waar je vrij, voluit, ongeremd en ongetemd kan denken, praten, experimenteren, creëren, … en zijn. Zonder grenzen, zonder censuur en beperkingen. Geen idee te gek, geen berg te hoog!

Speelt architectuur een rol in jouw werk?

Zowel in mijn klaspraktijk als in mijn kunst-educatief werk hecht ik zeer veel waarde aan de ruimte en materialen die het spel en leren uitlokken. De architectuur en de inrichting van een ruimte beïnvloeden in sterke mate ons welbevinden, leren en leven. Deze lijn trek ik ook door in de spelmaterialen waar ik mee werk: prikkelende, duurzame, natuurlijke materialen die de nieuwsgierigheid en drang tot spel en creatie van kinderen en families stimuleren, prikkelen en ondersteunen.

Waarvan lig jij ’s nachts wakker?

Waar lig ik niét van wakker? Mijn gemiddelde van zo’n vijf uur slaap per nacht getuigt ervan dat er heel wat dingen me wakker houden ’s nachts: het leven, de liefde, deadlines, ellenlange to do-lijstjes, mijn kinderen, het klimaat, wereldvrede, … Ja, mijn slaaptekort is immens :-).

Wie hoop jij tegen te komen tijdens het Festival van de architectuur?

Oma’s, opa’s, ouders, (klein)kinderen, … Ik hoop dat veel families hun weg vinden naar het festival van de architectuur en dat er verwondering, plezier, verbinding en gelach zal zijn.

Ontdek het werk van Sanne Van de Werf gedurende het Festival van de architectuur hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief