fbpx
Stan Spijkers (c) Stan Spijkers

Stan Spijkers

Festival van de architectuur

Hoofd communicatie & marketing DE SINGEL

Beroep en opleiding Communicatiemedewerker DE SINGEL, focus op publicaties en nieuwe publieken / Wijsbegeerte / Theater, Film- & literatuurwetenschap

Wat doe jij in het Festival van de architectuur? 

Ik zet mee mijn schouders onder het Festival van de architectuur, om dit verhaal uit te dragen naar zoveel mogelijk mensen. Ik zie de kunstsite van DE SINGEL als een fantastisch speelveld, en verbind graag mensen met hun ideale programma. In samenwerking met het VAi plaats ik het festival in alle zorgzaamheid in de schijnwerpers.

Hoe ziet jouw ideale speelveld eruit? 

Als een plek waar mensen elkaar ontmoeten in gelijkwaardigheid, waar empathie vooraan staat, waar verschillende geleefde ervaringen op een spetterende manier bij elkaar komen. Waar veiligheid primeert, zonder aan spanning te moeten inboeten. Waar cultuur en natuur in evenwicht staan.

Speelt architectuur een rol in jouw werk?

DE SINGEL is mijn werkplek, en een architecturale site bij uitstek. Ik ben dan ook dankbaar om omringd te zijn door een krachtig lijnenspel, door intentionele ruimtes, door een ingenieus gebouwde omgeving met twee tuinen als centraal rustpunt.

Waarvan lig jij ’s nachts wakker?

Ik slaap doorgaans diep en zorgeloos, dankuwel. Wanneer ik wakker lig komt dat door een steeds meer gepolariseerde samenleving, door de ongebreidelde haat die online in vele richtingen wordt gezwierd. Ik kan wakker liggen uit bezorgdheid over mijn mama, mijn vrienden, of door te lang Legend of Zelda: Tears of the Kingdom te hebben gespeeld.

Wie hoop jij tegen te komen tijdens het Festival van de architectuur?

Een publiek dat uit zo veel mogelijk verschillende mensen bestaat. Architecten die van theater houden, podiumliefhebbers die nieuwsgierig zijn om meer over architectuur te horen. Een tattoo-artiest om mee te matchen op de TUIG markt. Gelijkgestemde zielen.

Ontdek het werk van Stan Spijkers gedurende het Festival van de architectuur hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief